1. Familia Carmen şi Petre Brâncoveanu din Bucureşti produc şi comercializează obiecte din ceramică pictată cu motive tradiţionale româneşti. Ideea de a crea acest tip de ceramică le-a fost inspirată de o ţesătură foarte veche moştenită de la …

    bunica, al cărei model au vrut să-l salveze prin pictarea lui pe o farfurie. Prietenii veniţi în casă au fost încântaţi de creaţia familiei Brâncoveanu, ceea ce i-a făcut să transforme momentul de inspiraţie într-un meşteşug. Dumnealor colecţionează ţesături cu motive populare de pe tot cuprinsul ţării, indiferent că aparţin românilor sau etniilor şi pictează modelele pe farfurii din ceramică, sperând ca într-o zi aceste modele să se întoarcă de pe farfurii pe ţesături, într-un circuit al artelor şi al meşteşugurilor.
    Domnul Brâncoveanu însuşi pare un personaj provenit din fondul autohton românesc, prin port amintind de vechii daci care parcă au străbătut veacurile pentru a veni la Târgul de la Bucureşti şi prin spiritul mucalit şi inteligent, amintind de personajele din snoavele populare româneşti, înviorează atmosfera moleşită de arşiţa verii.
    http://slova-crestina.ro/prof-dr-elena-trifantargul-de-sfantul-ilie-bucuresti-2012_2012_08_09/

Reclame